Zoeken in Zimbra

Sommigen mensen ervaren het zoeken in Zimbra als lastig, dit komt omdat je in Zimbra in principe altijd zoekt op hele woorden. Hieronder bespreken we enkele tips & tricks om wel op delen voor woorden te kunnen zoeken.

Waar zoek je precies?

Het zoekveld bevind zich rechtsboven in Zimbra. Als je begint met zoeken terwijl je in een bepaalde map staat, zal de mapnaam al in het staan met 'in:' ervoor (als je in je inbox staat zal er 'in:inbox' staan). De opgegeven zoekterm zal dan alleen op die map worden toegepast. Als je in alle mappen wilt zoeken in plaats van alleen de map waar je je nu bevind, dan moet je eerst het zoekveld legen, dus verwijder 'in:mapnaam' uit het zoekveld. Vul daarna je zoekterm in en druk op 'Enter' of klik op het loepje aan de rechterkant.

Zoeken op een deel van een woord in plaats van hele woorden

Om te kunnen zoeken op een deel van een woord kun je een * na de eerste letters van je zoekterm plaatsen. Een voorbeeld om dit te illustreren: stel dat je in alle mappen wil zoeken op 'landwaart', maar je weet niet zeker of het met een 't' of een 'd' gespeld is, dan verwijder je als eerste in het zoekvak bovenaan 'in:inbox' zodat je niet alleen in mijn inbox, maar in alle mappen zoek. Daarna vul je 'landwaa*' in. Nu krijg je alles terug waar 'landwaa' in voorkomt in alle mappen.

E-mailadres zoeken

Je kan alle mail van een bepaald e-mailadres opzoeken door:
  • 'from:naam@domein.nl' in te vullen in het zoekvakje, daarbij vervang je 'naam@domein.nl' met het e-mailadres waar je op wilt zoeken. Stel dat je alle mails van kovoks wilt vinden, dan vul je 'from:kovoks@kovoks.nl' in.
  • Je kunt ook op een deel van het e-mailadres zoeken door een * toe te voegen, b.v.: 'from:naam@do*' of zoals in het voorbeeld hierboven als je kovoks mails zoekt: 'from:kovoks@ko*'.

Meer tips

Er zijn nog allerlei zoekvarianten mogelijk. Kijk voor meer tips op deze pagina.
Any question or you'd like access to our demo? Please email us or call: +31 (0)345 - 200 010