SSL configuratie in Zimbra verbeteren

Waarom is SSL belangrijk voor Zimbra

SSL en TLS zijn afspraken (protocollen) op internet die ervoor moeten zorgen dat communicatie op een veilige manier gebeurt. Het zijn deze protocollen die de beveiliging regelen van de websites die je bezoekt, het online bankieren beveiligen en er voor zorgen dat anderen niet mee kunnen kijken als je je e-mail leest.

Wat is er mis met SSL?

In 2015 (en daarvoor) zijn een aantal zwakheden ontdekt in de manier waarop SSL/TLS gebruikt kan worden. Hierdoor is het mogelijk voor hackers om mee te kunnen kijken terwijl jij denkt via een veilige verbinding je mail te lezen. Gelukkig heeft men bij het ontwikkelen van SSL er rekening mee gehouden dat de versleuteling wel eens achterhaald kan worden. Tegenwoordig is de versleuteling via SSL dan ook veel beter dan die van een paar jaar geleden. Om echter oudere software ook te ondersteunen zijn de verouderde SSL technieken echter ook nog actief. Dit kan door hackers misbruikt worden.

Lees meer

Zimbra produkt vergelijking

zimbra produktvergelijkeen produktvergelijking tussen de verschillende versies van Zimbra. In hoofdlijnen het verschil tussen Zimbra Professional, Zimbra Standard en de Zimbra opensource versies.

Lees meer

Zimbra kungfu en een Ziggo-modem

Een steeds vaker uitvallende internetverbinding is erg vervelend, dan merk je hoe afhankelijk je er van bent. Uiteindelijk kreeg ik een vervangend modem aangeboden vanuit Ziggo, maar het modem deed echter niet wat het moest doen. De website Zimbra Tech Center bood uitkomst.

Lees meer

Van Wiki naar Zimbra Tech Center

De afgelopen jaren heeft wiki.zimbra.com zich ontwikkeld als de verzamelplaats van allerlei diep-technische kennis rondom Zimbra. De Zimbra-wiki is daarmee een vertrouwde plek geworden voor informatie over updates, complexe configuraties, veiligheidsvraagstukken, en ga zo maar door. Zimbra is zich er terdege van bewust dat kennis bepalend is (geweest) in het succes van Zimbra en de wiki wordt daarom continu uitgebreid en verbeterd met nieuwe artikelen.

Lees meer

Afmelden op mailinglijsten met Zimlet List-Unsubscribe

Zimbra is een uitermate functioneel-krachtig pakket met een enorme flexibiliteit. Deze flexibiliteit zie je bijvoorbeeld terug in Zimlets, kleine toepassingen die werken als een uitbreiding op Zimbra en die aanvullende functionaliteit bieden. Recentelijk zagen we een zeer specifieke maar oh zo handige Zimlet waarmee je jezelf in 1 keer kunt afmelden voor een mailinglijst.

Lees meer

SMS vanuit Zimbra

Vanaf vandaag heeft iedereen de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit Zimbra te SMS'en. U betaalt slechts per SMS een bedrag van 15 cent. Ideaal om vanuit uw adresboek direct een SMS te sturen naar een van uw relaties. U kunt het gebruiken om aan te geven dat u iets later komt op een afspraak, of om bijvoorbeeld een gevoelig wachtwoord aan de klant te sturen, zodat u dit niet via e-mail hoeft te doen.

Lees meer

Zimbra, een waar Zwitsers Zakmes!

Wanneer we mensen vertellen over de mogelijkheden van Zimbra, dan hebben we het vooral over de functionele mogelijkheden van deze softwareoplossing. Echter, met enige regelmaat krijgen we de vraag of het pakket ook ondersteuning biedt voor ActiveSync. Deze vraag is wat technischer van aard, maar het antwoord is een overduidelijk "ja" met als aanvulling "... en nog veel meer protocollen ...". In dit artikel lichten we toe welke protocollen Zimbra ondersteunt.

Lees meer

Zimbra 8.5, een mooie mijlpaal!

2014 11 24 zimbraOp 26 augustus werd versie 8.5 van Zimbra Collaboration beschikbaar gesteld voor haar eindgebruikers. Deze release van Zimbra richtte zich op het verder integreren van de nieuwe webtechnologie HTML5. Een webtechnologie om zo op iedere desktop, smartphone en tablet dezelfde ervaring te kunnen bieden. Naast deze  webapplicatie van Zimbra biedt Zimbra ook native clients die op hun beurt gebruik maken van synchronisatie.

Lees meer

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een product van KovoKs BV.
We bieden u maatwerkoplossingen aan tegen een betaalbare prijs. Dat doen we door een selectie standaard componenten voor u te combineren om zo tot de beste oplossing voor uw behoeften te komen. Persoonlijk contact is hierbij natuurlijk essentieel.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.