Zimbra 8.5, een mooie mijlpaal!

Touch client voor tablets en smartphone

2014 11 24 zimbra85 touch clientDankzij HTML5, de nieuwste vrijgegeven versie van de opmaaktaal op het web, biedt Zimbra nu een eigentijdse en gelijkwaardige ervaring op zowel smartphone als tablet. Het is weliswaar geen native applicatie, maar het geeft juist een geoptimaliseerde weergave van een website op uw mobiel apparaat. Zimbra noemt deze interface "touch-enabled" en dat is zeker het geval. Het wel bekende swipen en selecteren gebeurt zoals je dat gewend bent van je apps mobiel en tablet.

Deze interface is helemaal aan te passen (branding) met eigen logo en huisstijlkleuren. Voor organisaties die graag hun branding zien terugkomen in de gebruikte applicaties is dit een mooie plus.

Offline Zimbra webclient

Vanaf versie 8.5 van Zimbra is het nu mogelijk om offline te werken vanuit je webbrowser (!). Zimbra maakt een lokale kopie van de mailbox binnen je browser-omgeving. Zimbra ondersteunt op dit moment Google Chrome en Firefox.

Bij het aanmaken van een lokale kopie van uw mailbox wordt er maximaal 1 maand aan e-mail lokaal binnengehaald. Dit om te voorkomen dat er volledige gigabytes over het netwerk moeten "vliegen". Feitelijk eenzelfde soort gedrag zoals we dat kennen op onze mobieltjes die ook niet een hele mailbox met zich meedragen. Zimbra heeft laten weten wel te werken aan de optie om mailboxen en hun volledige inhoud offline te kunnen zetten.

Voor de zakelijke markt is dit functionaliteit die de noodzaak voor aparte e-mailclients minder nodig maakt. Daarmee kunnen het aantal toepassingen op een zakelijke desktopomgeving verminderd worden, wat een lagere beheerlast betekent.

Ondersteuning Exchange Web Services

Op dit moment ondersteunt Zimbra talloze e-mailprogramma's waarvan sommigen zelfs een eigen synchronisatiestandaard gebruiken. Zimbra ondersteunt als enige in de markt de meeste platformen en apparaten via standaarden zoals IMAP/POP, CalDAV, CardDAV en ActiveSync. Vanaf versie 8.5 mogen we een nieuwe standaard aan dit lijstje toevoegen, te weten Exchange Web Services (EWS).

Doordat Zimbra Exchange Web Services ondersteunt wordt het gebruik van Microsoft Outlook op Windows en Mac vereenvoudigd. Hierdoor is het niet meer nodig om connectoren zoals de Zimbra Connector voor Outlook te gebruiken. Zimbra maakt het nu mogelijk om out-of-the-box Microsoft Outlook te ondersteunen op uw Mac en Windows.

Vanuit een beheertechnisch oogpunt is dit wederom een enorm winstpunt omdat er geen extra software meer geïnstalleerd hoeft te worden om het gebruik van Zimbra met Outlook mogelijk te maken.

Webinar Zimbra 8.5

Kovoks heeft recentelijk een webinar verzorgd over Zimbra 8.5 waar wij bovenstaande zaken bespreken, maar daarnaast ook wat u kunt verwachten van de toekomstige versies van Zimbra.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Offerte?

Stuur mij een vrijblijvende offerte op maat:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Vragen? Bel: +31 (0)345 - 200 010 of e-mail ons.
Bent u klant van Online.nl of Euronet?
Bel: 088 0038 500 of tweet: @onlinepuntnl

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een produkt van KovoKs BV.
Op deze website vindt u alle informatie die van pas kan komen bij de aanschaf en het gebruik van Zimbra.