Zimbra, een waar Zwitsers Zakmes!

MAPI

Zimbra ondersteunt MAPI, een Windows-specifiek protocol dat de communicatie tussen de collaboration server (Zimbra of Exchange) en het e-mailprogramma Microsoft Outlook regelt. Dit betekent voor een eindgebruiker dat het e-mailprogramma Microsoft Outlook gebruikt kan worden in combinatie met Zimbra. Hiervoor dient een een plugin in de Outlook-client geïnstalleerd te worden.

ActiveSync

Synchroniseren kan met Zimbra op meerdere manieren en op basis van meerdere protocollen. Zimbra ondersteunt ActiveSync en daardoor synchroniseert het met nagenoeg alle mobiele apparaten. In de praktijk betekent dit dat iedereen met een beetje eigentijdse telefoon of tablet ActiveSync ondersteunt en dus ook Zimbra kan gebruiken.

Exchange Web Services

Exchange Web Services (EWS) is een wat nieuwer protocol wat Zimbra ondersteunt. EWS wordt gebruikt voor het instellen van Microsoft Outlook clients op Mac OS X. Kortom, gebruik je Apple Mac OS X dan kun je met Zimbra ook hier het Outlook-programma gebruiken. Hiervoor is geen extra plugin nodig, louter een instelling op de server die actief gemaakt dient te worden.

CalDav, CardDav en IMAP, SMTP

Tot slot ondersteunt het pakket ook de combinatie van CalDav voor kalenderafspraken, CardDav voor contactenbeheer en SMTP en IMAP voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Deze protocollen gaan al een tijdje mee en hebben hun robuustheid bewezen. Als eindgebruiker kun je deze protocollen binnen enorm veel programma's inzetten op de platformen Windows, Mac OS X en Linux.

Met zo'n brede ondersteuning aan protocollen kan Zimbra dus gerust het "Zwitsers zakmes" van collaboration-oplossingen genoemd worden. Meer informatie over Zimbra op onze website ZimbraNederland en op de website van de leverancier Zimbra. Volg vooral ook onze instructievideo's van Zimbra op ons Youtube-kanaal. En mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Offerte?

Stuur mij een vrijblijvende offerte op maat:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Vragen? Bel: +31 (0)345 - 200 010 of e-mail ons.
Bent u klant van Online.nl of Euronet?
Bel: 088 0038 500 of tweet: @onlinepuntnl

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een produkt van KovoKs BV.
Op deze website vindt u alle informatie die van pas kan komen bij de aanschaf en het gebruik van Zimbra.