Zimbra kungfu en een Ziggo-modem

20150827 zimbra kungfu

Mijn vertrouwde "port forwards" leken na de modem-wissel niet meer te functioneren en dat betekent dat Zimbra zijn werk niet meer goed kan doen. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat het type modem dat ik als vervanging van Ziggo heb gekregen geen "NAT loopback" ondersteunt.

Dat betekent dat vanaf een ander IP-adres dan mijn eigen IP-adres de portforwards goed werken, maar thuis niet. Aangezien Zimbra op mijn eigen server draait is dat een uitdaging. Gelukkig heb ik het volgende artikel "SplitDNS" van Jorge de la Cruz gevonden op de Zimbra Tech Center website.

Door de hier uitgelegde oplossing toe te passen doet mijn Zimbra-server het weer als vanouds. Aangezien ik een fervent Linux-gebruiker ben, deel ik nog even de tip om het configuratiebestand /etc/hosts aan te passen. Dit geldt dan ook voor Mac-gebruikers.

Blogartikel is van Arnold Offerman, werkzaam bij KovoKs en de gebruikte foto is van Bart, als gebruiker Cayusa op Flickr.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Offerte?

Stuur mij een vrijblijvende offerte op maat:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Vragen? Bel: +31 (0)345 - 200 010 of e-mail ons.
Bent u klant van Online.nl of Euronet?
Bel: 088 0038 500 of tweet: @onlinepuntnl

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een produkt van KovoKs BV.
Op deze website vindt u alle informatie die van pas kan komen bij de aanschaf en het gebruik van Zimbra.