Meerdere contacten mailen via contactengroepen

Wanneer u regelmatig dezelfde contacten in één keer wilt mailen vanuit Zimbra dan kunt u hiervoor het beste een contactengroep aanmaken. Voor de volledigheid willen we aangeven dat een contactengroep niet hetzelfde is als een distributielijst en dat een distributielijst alleen door de beheerder van Zimbra kan worden aangemaakt voor uw organisatie.

Open het adresboek in Zimbra via het tabblad Contacten.Klik op het driehoekje rechts van Nieuw contact waarna vervolgens een menu tevoorschijn komt. Kies vervolgens de menuoptie Contactengroep.Een nieuw tabblad Contactengroep wordt aangemaakt. Geef deze nieuwe contactengroep een Groepsnaam (a) en door te dubbelklikken op contacten voegt u de betreffende contacten toe aan de distributielijst. U kunt tussentijds weer een andere contactenlijst selecteren, zodat u uit meerdere lijsten e-mailadressen kunt toevoegen aan de nieuwe groep. Als u klaar bent klikt u op de knop Opslaan (b).U kunt nu een e-mail naar de hele groep sturen door in het veld Aan: de groepsnaam van de nieuwe groep in te typen.

Hieronder een video die bovengenoemde handelingen nog een keer laat zien.


Tevreden met deze informatie? Deel het!

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een product van KovoKs BV.
We bieden u maatwerkoplossingen aan tegen een betaalbare prijs. Dat doen we door een selectie standaard componenten voor u te combineren om zo tot de beste oplossing voor uw behoeften te komen. Persoonlijk contact is hierbij natuurlijk essentieel.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.