Synchronisatie

Zimbra gebruiken met Outlook

Oulook kan erg goed samenwerken met Zimbra. Zeker als je hiervoor de Zimbra Connector  voor Outlook (ZCO) gebruikt. E-mail, Agenda's, Contactpersoen en zelfs de persona's kun je binnen Outlook gebruiken.

 1. Voordat je de connector kunt downloaden moet je eerst even opzoeken welke versie van Outlook je hebt. Een goede handleiding kun je bij Microsoft vinden . Het gaat er dan vooral om dat je weet of je de 32-bits of de 64-bits versie van outlook hebt.

  zimbra outlook versie
 2. Nu je dit weet kun je de juiste versie van de connector downloaden op: https://www.zimbra.com/downloads/zimbra-connector-for-outlook/ neem hier de meest recente (bovenste) en kies afhankelijk van wat je eerder gevonden heb voor de 32-, of 64-bits
 3. Sluit nu Outlook helemaal af. Het beste kun je dan ook nog even een minuutje wachten zodat alle outlook taken daarwerkelijk afgerond zijn.
 4. Start nu het bestand dat je net gedownload hebt.
 5. Voor de instellingen gebruik je dezelfde server, e-mail adres en wachtwoord als dat je ook voor de webmail gebruikt:
  zimbra outlook connector instellingen
 6. Dat zou alles moeten zijn. Je kunt nu Outlook opstarten en deze gaat alle informatie (mails, afspraken, etc) binnenhalen vanaf de Zimbra server.

Zimbra E-Mail only instellen op een Android telefoon

Om je e-mail only account op je telefoon te kunnen gebruiken moet je deze als volgt instellen:
 • Druk op het mail icoontje op je telefoon.
 • Druk op Menu.
 • Kies Instellingen.
 • Druk op Account toevoegen.

  BEE setup1
  BEE setup2
 • Kies Overige.
 • Vul je inloggegevens in, en druk op Volgende.
  BEE setup3
 • Kies IMAP.
  BEE setup4
 • Vul bij Server contact.kovoks.nl in.
 • Kies bij Beveiligingstype voor SSL/TLS.
 • Controleer of bij Poort 993 staat ingevuld.
 • Druk op Volgende.
  BEE setup6
 • Vul bij SMTP-server contact.kovoks.nl in.
 • Kies bij Beveiligingstype SSL/TLS.
 • Controleer of bij Poort 465 is ingevuld.
 • Druk op Volgende.
  BEE setup7
 • Neem de bovenstaande instellingen over.
 • Pas eventueel de controle frequentie aan, bedenk wel dat dit gevolgen kan hebben voor je datagebruik als je geen wifi connectie hebt.
 • Druk op Volgende.
  BEE setup8
 • Vul een voor jou logische accountnaam in, dit is hoe je deze account in je mailprogramma terugziet.
 • Druk tenslotte nog op Gereed.

Zimbra instellen op een Android telefoon

In de volgende stappen laten we je zien hoe je Zimbra kunt instellen op een Android telefoon.Ga naar Instellingen op je Android telefoon. Via het tabblad Algemeen kies je dan de optie Accounts en kies vervolgens de optie Account toevoegenVervolgens selecteer je Microsoft Exchange ActiveSync als het type account.We vullen het te gebruiken e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in bij de betreffende velden.Er wordt geprobeerd wat zaken automatisch te configureren. De melding inzake de beveilingscertificaat kun je negeren. Niet iedereen zal deze melding krijgen. Maar de daarop volgende melding zul je wel krijgen. Er wordt gemeld dat het automatisch configureren niet is gelukt en dat we handmatig de accountinstellingen zullen moeten maken.

Vul hier het te gebruiken e-mailadres in, en bij het veld Domein\gebruikersnaam vul je je gebruikersnaam in. In dit voorbeeld [email protected]. Je mag de schuine streep onderdeel laten uitmaken van de gebruikersnaam, maar dat is niet noodzakelijk. Gebruik het bijbehorende wachtwoord en vul ook de gegevens van de Zimbra-server in bij het veld Exchange-server. Voor klanten van ZimbraNederland/KovoKs is dit het adres contact.kovoks.nl

Wanneer alles is ingevuld klikken we op Volgende en aangezien wij een Samsung-telefoon gebruiken, krijgen we een privacymelding van Samsung dat zij de apparaatgegevens zullen uitlezen en opslaan. Klik op OK waarna de inkomende serverinstellingen worden gecontroleerd.Daarna kun je wat zaken instellen hoe je e-mail wilt ontvangen en de standaard instellingen werken goed, maar kun je natuurlijk ook naar wens aanpassen, zoals bijvoorbeeld hoeveelheid data er per mailbericht mag worden gedownload.

We klikken op Volgende waarna alle gegevens worden verwerkt en de laatste stap is om de account een naam te geven en daarna ben je klaar om e-mail te ontvangen en verzenden, je kalender en contacten bij te houden en je taken bij te werken.

Hieronder een video die bovengenoemde stappen laat zien.


Zimbra instellen op een iPhone

Op je iPhone klik je op het pictogram Settings. Je gaat vervolgens naar het gedeelte Mail, Contacts, Calendars.
Je kiest voor de optie Add Account en vervolgens kies je voor de optie Exchange.Nu dien je wat gegevens in te vullen, te beginnen met je e-mailadres, het bijbehorende wachtwoord en een eventuele beschrijving die je zelf wenst. Klik vervolgens op de knop Next.

De volgende stap is om de servergegevens in te vullen. Voor de klanten van KovoKs is dit contact.kovoks.nl. Bij het veld Usernaam vult u nogmaals uw gebruikersnaam in. Als je klaar bent klik je op de knop SaveJe kiest welke onderdelen je wilt synchroniseren. Standaard biedt iOS aan om alle onderdelen te synchroniseren.Vanaf nu kun je Zimbra gebruiken op je iPhone.

Hieronder een video waarin de handelingen worden voorgedaan.


Tevreden met deze informatie? Deel het!

Offerte?

Stuur mij een vrijblijvende offerte op maat:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Vragen? Bel: +31 (0)345 - 200 010 of e-mail ons.
Bent u klant van Online.nl of Euronet?
Bel: 088 0038 500 of tweet: @onlinepuntnl

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een produkt van KovoKs BV.
Op deze website vindt u alle informatie die van pas kan komen bij de aanschaf en het gebruik van Zimbra.