Zimbra instellen op een Blackberry

In dit artikel laten we zien op welke wijze je Zimbra kunt instellen op een Blackberry Q10 met een Engelstalige interface.

Vanuit het startscherm ga je naar System Settings en selecteer de optie Accounts.


kb blackberry q10 1


Kies vervolgens de optie Add Account en kies vervolgens de optie Email, Calendar and Contacts


kb blackberry q10 2


Klik vervolgens op de optie Advanced onderaan het scherm.


kb blackberry q10 3


En selecteer vervolgens de optie Microsoft Exchange ActiveSync via de sectie Advanced Setup.


kb blackberry q10 4


Na het aanklikken van Microsoft Exchange ActiveSync zul je in het volgende scherm terecht komen waarin een aantal verplichte velden dienen te worden ingevuld.

Het veld Description om een naam te geven aan deze account


kb blackberry q10 5


Het veld Domain moet je NIET invullen.


kb blackberry q10 6


Bij de velden Username en Password dien je respectievelijk de gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord in te vullen. Het veld Email Address wordt gebruikt voor het standaard mailadres dat je hebt op de Zimbra-omgeving.


kb blackberry q10 7


Bij het veld Server Address vult je de gegevens in van de Zimbra-server. Voor klanten van Kovoks vul je in contact.kovoks.nl. Vul poortnummer 443 in bij het veld Port en kies bij het veld Use SSL de optie On en bij het veld Use VPN de optie Off.Tot slot kies je bij het veld Push de optie On.


kb blackberry q10 8


Vervolgens kun je aangeven bij het veld Sync Interval hoe vaak de Blackberry mag synchroniseren en via het veld Sync Timeframe de hoeveelheid dagen er gesynchroniseerd dient te worden.


kb blackberry q10 9


Wanneer alle verplichte velden zijn ingevuld klik je op de knop Next rechts bovenaan van het scherm. Het volgende scherm zal je vragen welke onderdelen je wilt synchroniseren. Klik op de knop Done en je hebt alle instellingen doorlopen om je Blackberry te gebruiken met Zimbra.

Dit artikel is gebaseerd op de volgende webpagina.

Tevreden met deze informatie? Deel het!

Over Zimbra Nederland

Zimbra Nederland is een product van KovoKs BV.
We bieden u maatwerkoplossingen aan tegen een betaalbare prijs. Dat doen we door een selectie standaard componenten voor u te combineren om zo tot de beste oplossing voor uw behoeften te komen. Persoonlijk contact is hierbij natuurlijk essentieel.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte op maat.